Nieuwe versie SI-UBL 2.0 (NLCIUS) artefacts en planning toekomstige (minor/bugfix) releases

We hebben een nieuwe versie van de SI-UBL 2.0 (NLCIUS) validatie-artefacts gepubliceerd: versie 2.0.3.2. Zie het einde van dit bericht voor de lijst wijzigingen (in het Engels). Deze wijzigingen gelden voor zowel SI-UBL 2.0 als de SI-UBL 2.0 g-rekening extensie. Daarnaast is er een update voor NLCIUS-CII.

U vindt zowel de schematron-bronbestanden als de gebruiksklare XSLT(2) stylesheets op onze github repository.

Nieuwe release planning voor kleine updates

Dit is een tussentijdse release, en we raden alle service providers aan om hun validatie-artefacts te updaten. In de toekomst zijn we van plan om tweemaal per jaar een geüpdatete versie te publiceren: een in het voorjaar (rond mei) en een in het najaar (rond november).

Net als deze release zullen zulke releases kleine bugfixes bevatten, en release updates van de EN-16931 validatieregels. Grote updates van de SI-UBL validatieregels (volgend aan veranderingen in NLCIUS) zullen nog steeds de gebruikelijke fases van goedkeuring, publicatie, en migratie volgen.