Leden van het Standaardisatieplatform

Easy Systems

Easy Exchange is een onderdeel van Easy Systems BV. Wij zijn een Billing Service Provider die oplossingen biedt voor inkomende en uitgaande facturatie. Daarnaast ontwikkelen wij ERP-onafhankelijke software voor het optimaliseren van uw purchase to pay proces. Met Easy Exchange bieden wij een, door Simplerinvoicing én PEPPOL gecertificeerd, PEPPOL Access Point.

eVerbinding

eVerbinding vormde het eerste PEPPOL Accespoint in Nederland. Door het ontwikkelen van de juiste features en het uitdragen van de ‘e-facturatie via het open netwerk’ gedachte, heeft deze innovatieve organisatie als vanzelf een leidende rol binnen de Nederlandse e-facturatie markt gekregen. Vanuit deze positie biedt eVerbinding de grootzakelijke markt, (decentrale) overheid, accountancy, zorg, onderwijs en MKB een complete oplossing, waarbij indien gewenst ook leveranciersonboarding of andere specifieke ondersteuning geboden wordt.

Exact

Nu, ruim 35 jaar na oprichting is Exact de marktleider in financiële en bedrijfssoftware. Internationaal opererende organisaties en lokale bedrijven zijn bij ons perfect op hun plek. Met 1.400 specialisten helpen we meer dan 500.000 ondernemers en accountants met onze innovatieve softwareoplossingen. Daarmee sturen ze op cijfers en runnen succesvol hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Wij werken aan een toekomst waarin data-invoer geautomatiseerd is en je daar zelf helemaal niets meer voor hoeft te doen. Wij zorgen ervoor dat je werkt met slimme bedrijfssoftware waarmee je op cijfers kan sturen en aan succes kan bouwen. Met onze oplossingen kun jij je bedrijfsprocessen steeds verder automatiseren. De software geeft je bijvoorbeeld boekingsvoorstellen, koppelt facturen aan bankafschriften en zet ongestructureerde communicatie om in sociale samenwerking. Consolideer met één druk op de knop de financiële gegevens van alles vestigingen wereldwijd. Beheer een gezonde cashflow, verzamel en analyseer bedrijfsgegevens. Door digitaal samen te werken bespaar je tijd en krijg je waardevolle inzichten.

Floricode

Floricode zorgt samen met en voor alle partijen in de sierteeltketen voor de registratie en codering van sierteeltproducten en het ontwikkelen, beheren en toepassen van standaardberichten. Het gebruik ervan helpt bedrijven om informatie gemakkelijker uit te wisselen. De afhandeling van orders, logistiek en administratie wordt eenvoudiger. Het resultaat is snelheid, efficiency en lagere kosten. De klant wordt beter bediend door een bloeiende sector.

Ketenstandaard Bouw en Techniek

Ketenstandaard Bouw en Techniek is een stichting die een aantal specificatie- identificatie- classificatie- en elektronische communicatiestandaarden voor de bouw-, vastgoed-, onderhouds- en installatieketen ontwikkelt, promoot en beheert.

KPN

We maken het leven vrijer, leuker en makkelijker door te verbinden. Met passie bieden we onze veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten aan, zodat alles en iedereen altijd en overal verbonden is en om tegelijkertijd een welvarendere en schonere wereld te creëren.

Logius

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius biedt voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digipoort.

Moneybird

Moneybird is een compleet online boekhoudpakket voor freelancers en MKB bedrijven.

Peter Potgieser

Ik ben betrokken in de wereld van ‘standaardisatie’ sinds een jaar of twintig. O.a. NL HoD geweest voor ISO/TC 68, ISO/TC 154, ISO 20022 RMG, mede vanuit die wereld genodigd in het werkveld van de Europese Commissie om voorstellen te helpen formuleren hoe electronic invoicing geaccepteerd te krijgen in de EU. Dat begon met de ‘Informal Task Force on e-Invoicing’, via de ‘Expert Group on e-Invoicing’ naar ‘European Multistakeholder Forum on e-Invoicing’. In het laatste vertegenwoordig ik al sinds het begin CEN. In EMSFEI-I ben ik de leider geweest van de Activity Group die de Recommendation heeft geformuleerd die leidde tot Directive 2014/55/EU en daarmee tot de vraag naar de ontwikkeling van ‘de Europese Standaard’. Parallel daaraan en ter voorbereiding daarvan ben ik (met o.a. Jelte Dijkstra en Gertjan van den Akker van NEN) de initiatiefnemer voor CEN/TC 434 en CEN/TC 440 en daarmee CEN/TC 445 geweest, alsook voor de CEN eBusiness Coordination Group – waar ik sinds de oprichting de voorzitter van ben geweest. In EMSFEI-II en EMSFEI-III leider geweest van diverse SubGroups, o.a. SG2 – ‘CIUS’ en SG6 – ‘Business Support for TC434’.

SETU

Elke organisatie die te maken heeft met flexibele arbeidskrachten kan de SETU-standaarden gebruiken. SETU-standaarden leiden tot vereenvoudigingen in het hele digitale inhuurproces van uitzendkrachten. De digitalisering van werkprocessen zorgt voor kostenbesparing, reductie van handmatige fouten en snellere verwerking van gegevens. Denk hierbij aan gestandaardiseerde uitwisseling van informatie rondom de gewerkte uren en onkosten van de uitzendkracht. Data is direct beschikbaar in geautomatiseerde systemen van zowel uitzendorganisatie als opdrachtgever. Er kan dan eenvoudig worden overgegaan tot het versturen van een gestandaardiseerd bericht voor de facturatie. Een volledig overzicht van de standaarden voor elektronische berichtgeving vindt u op www.setu.nl

Simplerinvoicing

Simplerinvoicing is een stichting met e-facturatie, ERP- en accounting softwareproviders als participanten. Wij zijn er voor alle boekhoud-, facturatie, ERP-pakketten en soortgelijke instellingen. Ons doel? E-factureren mogelijk maken voor iedereen. Meer informatie over ons, kan je vinden op www.simplerinvoicing.nl.

Storecove

Storecove, opgericht in 2014, is een Nederlands Peppol Access Point dat bedrijven aansluit op het Peppol netwerk. Eenmaal verbonden met het netwerk kunnen onze klanten eenvoudig e-facturen sturen naar overheden, zowel landelijk als internationaal. Storecove is het eerste Peppol Access Point ter wereld dat is gecertificeerd door overheden in alle vier de Peppol-gebieden (Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore). Naast de oplossing voor factuurverzenders biedt Storecove ook een speciale E-invoicing API waarmee bedrijven hun eigen software kunnen verbinden met het Peppol netwerk. Dit geeft hun klanten de mogelijkheid om e-facturen te sturen en te ontvangen via Peppol, eenvoudig vanuit de eigen software. Storecove heeft al veel grote bedrijven geholpen e-facturatie, waaronder Sligro, Albert Heijn, Vattenfall, Bidfood, Autogrill, Bruynzeel en Eneco.

TIE Kinetix

TIE Kinetix is al meer dan 32 jaar dé internationale e-facturatie specialist. Wij bieden onze klanten de expertise, ondersteuning en het platform (FLOW) voor het verbinden en uitwisselen van 100% elektronische zakelijke transacties met opdrachtgevers en handelspartners. Onze digitaliseringsoplossingen dragen bij aan het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen, met een daling van de kosten als direct resultaat.

Wij hebben kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Australië.

Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met bedrijven als Exact, Google, Microsoft, SAP, Oracle en Unit4.

 • Wereldwijde ondersteuning met 97,8% klanttevredenheid
 • 247 ondersteuning
 • Meer dan 32 jaar kwaliteit, ontwikkeling & stabiliteit
 • Schaalbare oplossingen die met uw bedrijf meegroeien
 • Gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% (op basis van Service Level Agreement)
 • ISO 27001: 2013 gecertificeerd
 • PEPPOL Access Point Certified Service Provider
 • GS1 Solution Partner
 • Actief lid in de UN/CEFACT werkgroep
 • Actief lid in de PEPPOL werkgroep voor het uitwisselen van documentenstandaardisatie
 • Actief lid in de SimplerInvoicing werkgroep voor het uitwisselen van documentenstandaardisatie
 • Actief lid van de Europese E-invoicing Service Providers Association (EESPA) voor de e-Invoice interoperabiliteit
 • Actief lid van het Standaardisatieplatform e-facturatie (STPE)

TNO

Al vele jaren draagt TNO bij aan de ontwikkeling en standaardisatie van oplossingen voor e-procurement. Als onafhankelijke experts op het gebied van data interoperabiliteit ontwikkelen en onderhouden we e-facturatie standaarden voor o.a. STPE (NLCIUS) en SETU (Uitzendbranche). Daarnaast brengen we kennis en ervaring in over gerelateerde standaarden, waaronder Simplerinvoicing, UBL, SMeF (voorloper NLCIUS), Energie eFactuur en de Europese norm. Tot slot brengen we expertise met ons mee op het gebied van governance, AVG, adoptie, compliance, data-deel infrastructuren, semantiek en kijken we naar innovaties op de middellange termijn.